Uit cijfers blijkt dat 1 van de 3 particulieren thuiswonend en in een woonzorgcentra één of meer keer per jaar valt, de gevolgen van het vallen kunnen zowel fysiek, mentaal als economisch gevolgen hebben. We willen met dit artikel iedereen bewust maken van één van de valrisico’s namelijk het risico van een verminderd zicht. Vaak wordt er vanuit gegaan dat het normaal is dat men geregeld valt bij het bereiken van een bepaalde leeftijd of wordt er van uit gegaan dat het niet het geval is. Door informatie hieromtrent te delen en het belang van een goed zicht duidelijk te maken, willen we aantonen welke rol het zicht heeft in de valrisico.

Wat te doen?

Een verminderd zicht vergroot het valrisico, door regelmatig het zicht te controleren zorgt men ervoor dat deze risico aangepakt wordt. Wij van DOAH komen bij u op locatie om de controle op het zicht te verrichten, onze opticiens hebben jaren aan ervaring en de controle gebeurt met professionele mobiele apparatuur. U krijgt nadien een verslag met de nodige bevindingen en eventuele doorverwijzingen.

Door tijdig hierop in te spelen en de klant van de juiste begeleiding te voorzien zorgen we er samen voor dat de kans op het vallen verkleind wordt en de kwaliteit van het zicht gewaarborgd blijft.

Voor meer informatie over de valpreventie klikt u hier